Installatie

Uit EekBoek
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Dit is een oude pagina, ik raad je aan naar de Hoofdpagina te gaan.

Installatie EekBoek

EekBoek wordt standaard meegeleverd met verschillende Linux distributies en is ook als package beschikbaar voor Windows en Mac.

Het verdient te allen tijde de voorkeur om EekBoek als package te installeren.

Zie hiervoor Distributies.

Indien er geen package voor uw systeem beschikbaar is kunt u EekBoek vanaf source installeren. Zie hiervoor Platform:CPAN of EekBoek_installeren_vanaf_source.

Databases voor EekBoek

EekBoek slaat de gegevens op in een database. Hiervoor kan SQLite worden gebruikt of PostgreSQL. Voor beginners is het aan te raden SQLite te gebruiken. De standaard EekBoek installatie zal ervoor zorgdragen dat SQLite, indien nodig, wordt geïnstalleerd.

PostgreSQL

PostgreSQL is een uitgebreidere database met meer mogelijkheden en vereist daardoor meer achtergrondkennis in het opzetten van EekBoek. PostgreSQL moet doorgaans afzonderlijk geinstalleerd worden op uw computer, omdat het niet standaard wordt geinstalleerd op de meeste distributies. Een uitgebreide uitleg van PostgreSQL staat op Postgresql.

Let op: Voor het gebruik van PostgreSQL is het nodig om tevens het EekBoek package met de naam eekboek-db-postgresql of EekBoek-db-posgresql te installeren.