Community support

Uit EekBoek
Ga naar:navigatie, zoeken

Heeft u de officiële documentatie en deze wiki documentatie al bekeken? Deze zijn de twee belangrijkste bronnen voor het leren omgaan met EekBoek.

Inleiding

Support is verkrijgbaar via een mailinglist, forum of nieuwsgroep. De berichten in deze drie media zijn dezelfde. Als je dus bijvoorbeeld iets post op het forum, verschijnt dat bericht ook in de mailinglijst en in de nieuwsgroep. Oude berichten (van voor 3 februari 2011) zijn op dit moment alleen te doorzoeken via de mailinglist archieven van SourceForge.

Support via een mailinglist

De mailinglists zijn mailings waarop je je kunt abonneren en eventueel kunt reageren op de daarin opgenomen berichten. Voor EekBoek zijn de volgende mailinglists in gebruik:

Support via een forum

Berichten versturen kan via "--Action--" knop rechts, kies daar voor "post". De eerste keer dat je een bericht verstuurt naar een forum moet je een e-mail beantwoorden, dit is om spam op het forum te voorkomen.

Support via een nieuwsgroep

De nieuwsgroepen zijn in elk geval bereikbaar via news.gmane.org.

  • gmane.comp.finance.eekboek.user EekBoek gebruikers nieuwsgroep. Hier wisselen eekBoek gebruikers ervaring uit.
  • gmane.comp.finance.eekboek.announce EekBoek aankondigingen nieuwsgroep. Hierin worden meldingen opgenomen bij bijvoorbeeld nieuwe versies, deze lijst heeft een laag volume.
  • gmane.comp.finance.eekboek.devel EekBoek development mailing list. Voor mensen die mee willen werken aan de ontwikkeling van EekBoek.

Mailinglist gebruik

Kennelijk wordt er in de december maanden het meest gebruik gemaakt van EekBoek, gemeten naar het aantal posts op de eekboek-users mailinglijst:

Number-of-posts-by-month.png

De grafiek toont het gemiddeld aantal posts op de mailinglijst van 2006 tot en met 2011.